Under Pridefestivalen på Murberget ger Sara Parkman och Samantha Ohlanders en konsert i Hörsalen.
Under Pridefestivalen på Murberget ger Sara Parkman och Samantha Ohlanders en konsert i Hörsalen.

Pridefestival på Murberget

Paulin Norgren: Det handlar om en tolerans och öppenhet
0:50 min

Finissage istället för vernissage, det blir det när Länsmuseet Murberget nu säger farväl till utställningen Queering Sápmi med en pridefestival på söndag

Murberget har under en tid haft utställningen Queering Sápmi, en utställning som lyfter fram samiska hbtq-personers berättelser om kön, kärlek och hur det är att vara annorlunda.
Den 15 februari tar man farväl av utställningen genom att anordna en pridefestival med mingel och fika med mera.

Aktiviteterna under dagen är regnbågsslöjd mellan 12.00–15.00 där man får snickra och klistra, och klockan 14.00 är det en konsert i hörsalen. Det är duon Sara Parkman och Samantha Olsson som ska uppträda, de sjunger samhällsreflekterande låtar med ett feministiskt inslag.

Pride firas i många stora städer runt om i världen och nu hissas prideflaggan i Härnösand. 

– Det är Murbergets första pridefestival och så vitt vi vet är det Härnösands första. Det handlar om en tolerans och en öppenhet och även om man inte är queer själv så handlar det om att stödja allas rätt att vara sig själv, säger Paulin Norgren som är programsamordnare på Murberget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".