Njurunda runt 2015
Förberedelser inför Njurunda runt - en av skidtävlingarna som hålls i helgen. Foto: Elvira Linderot/SR

Många skidtävlingar i helgen

Arrangören Björn Ödman: Spåren är fasta och fina!
0:59 min

I helgen är det många tävlingar för skidåkare i länet - Fjällrävenloppet, Njurunda runt och Medelpad Classic. Anmälningarna trillar fortfarande in och trots det milda vädret verkar spåren se bra ut.

På lördag är det dags för Njurunda runt med distanserna 44, 22 eller 7,5 km. På fredagen var ungefär 150 personer anmälda till tävlingen - men efteranmälningarna trillade fortfarande in. Björn Ödman var i Njurunda för att sätta upp starttält och förbereda tävlingen.  

– Spåren är jättefina. Det ska bli minusgrader och spåren är fasta och fina, så det ser bra ut, säger han.

Tävlingschefen för Njurunda runt, Ted Lundström, säger att det är något färre anmälda än normalt. Under helgen pågår flera andra lopp och han säger att det är synd om de konkurrerar om skidåkarna.

På lördag hålls Fjällrävenloppet i Örnsköldsvik där man åker 41 eller 16 km. Även de hade ungefär 150 anmälda på fredagen.

På söndag är det dags för Medelpad Classic i Bergeforsen och enligt arrangörerna är det över 200 anmälda. Distanserna där är 46 eller 20 km.

Arrangörerna säger att skidspåren ser bra ut och de hoppas på fint väder under helgen. Enligt SMHI ska det bli mellan noll och några minusgrader och eventuellt ett lättare snöfall på lördagen. Men meterologen Marcus Sjöstedt ser ingen risk att det blir regn istället för snö.

För yngre skidåkare finns dessutom Lilla Fjällrävenloppet och Barnens Vasalopp som man kan åka i Örnsköldsvik på söndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".