Ebba Andersson chockade sig själv och skidvärlden i Östersund. Foto: Viktor Åsberg/SR
Ebba Andersson chockade sig själv och skidvärlden i Östersund. Foto: Viktor Åsberg/SR

Ebba Andersson tillbaka i skolan efter världscupsuccén

Ebba Andersson: Kul att jämföras med Kalla
3:12 min

Visst, Charlotte Kallas knock-out på världseliten i Östersund var imponerande. Men att Sollefteås junior Ebba Andersson tog en 16:e plats i samma race fick också stor uppmärksamhet. Inte minst av Charlotte Kalla. Ebba själv var förvånad över succén.

– Jag gratulerade henne, hon gratulerade mig och tyckte att jag hade åkt bra. Det känns kul att folk jämför mig med henne eftersom hon håller så hög nivå, säger Ebba Andersson till P4 Västernorrland.

Dagen efter succéloppet på 10 kilometer fristil är hon tillbaka på gymnasieskolan i Sollefteå. Någon VM-plats i Falun blir det inte den här gången, men hon hoppas få chansen fler gånger att mäta sina krafter mot seniorerna i världscupen framöver. 

– Det är ju kul att veta att jag inte så långt ifrån de allra bästa, men jag är ju fortfarande junior och kommer fortsätta som jag gjort tidigare. Men om jag får en chans till så ska jag ta den såklart, säger Ebba Andersson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".