Semla för tandlösa - semmelsmoothie

Erik Nyberg: Det är succé, man behöver inte tugga den
3:37 min

Semmelwrap, hamburgersemla, semmelkorv, semmelpizza ... Vi försöker ta det slutgiltiga steget för alla varianter av semlor och tillverkar en semmelsmoothie!

Mixern gick sönder så vi använde en elvisp. Ner med semlor och varm mjölk i en skål och kör hårt, var tanken. Efter några minuters vispande så att deg och grädde sprätte all världens väg, hälldes den upp i små snapsglas och det var dags att smaka. 

– Det ser inte så aptitretande ut, tyckte Karin Lönnå. 

Men den sammantagna bedömningen i studion var ändå godkänt. Erik Nyberg och Magnus Leijon var nästan benägna att kalla det succé. Vill du spetsa till din semmelsmoothie kan den med fördel garneras med extra vispgrädde och några kaffekorn på toppen. Eller kanske en skvätt arrak eller amaretto.

Vill du se den oklippta filmen om hur vi gjorde, hittar du den på vår facebooksida Sveriges Radio Västernorrland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".