Fyra dömda för grov misshandel i Timrå

Fyra personer döms till fängelse mellan ett och ett och ett halvt år efter en grov misshandel i Tallnäs i Timrå på nyårsafton. En man blev slagen med basebollträ och tvingades föra över pengar till gärningsmännen.

En person blev slagen med bland annat baseballträ och tvingades sedan först föra över pengar till en av gärningsmännens konto, sedan gjordes ett kontantuttag från offrets konto. Dom fyra som dömts har alla förnekat någon allvarligare misshandel, men vid en läkarundersökning kunde man konstatera att offret utsatts för grovt våld.

Dessutom hörde ett vittne männen prata om misshandeln och sa då bland annat "såg du hur mycket blod jag hade på händerna" och "såg du dom blodiga kläderna".

Dom åtalade har också nekat till åtalspunkten utpressning och menar att dom inte tvingat offret att föra över pengar till kontot. Tingsrätten menar att det verkar väldigt underligt att en person som just blivit allvarligt misshandlad frivilligt skulle föra över pengar till gärningsmannen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".