Peter Bryngelsson Foto: Peter Hansson/SR
Peter Bryngelsson Foto: Peter Hansson/SR

Clapton i fokus i musikberättelse

Varför har han betett sig så korkat genom åren?
3:58 min

Peter Bryngelsson går i familjeterapi med sin musikaliska fäder. Det är åtminstone så han själv beskriver sin föreställning om idolen Eric Clapton. Eller idol och idol, beundran verkar ha lämnat Bryngelsson under resans gång.

Det är en föreställning med musik från flera av Peter Bryngelsson musikaliska fäder men det är Clapton som verkligen sticker ut. En Clapton som tidigt var en hjälte hos Bryngelsson .

– Från början var han det men sedan kände jag mig nästan sviken av honom 1971 när han slutade spela på det sätt jag hade vant mig vid.

Vad vill du med den här föreställningen nu då?

– Jag försöker ta reda på varför han betett sig så otroligt korkat genom åren, säger Bryngelsson. Det finns ingen som helst logisk förbindelse mellan att vara en bra människa och att göra bra låtar. Det är när han beter sig som svinigast som han gör bra låtar, säger Peter Bryngelsson.

P4 Västernorrland har sökt Eric Clapton för en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".