Dagbladet
1 av 2
Dagbladet. Foto: Billy Abraha/SR
Patricia Svensson, chefredaktör Dagbladet.
2 av 2
Patricia Svensson, chefredaktör Dagbladet. Foto: Billy Abraha/SR

Dagbladet läggs ner

Chefredaktör Patricia Svensson: Det är en tung dag
1:42 min

Sundsvallstidningen Dagbladet läggs ner från och med den första mars. Prenumeranterna kommer istället att erbjudas systertidningen Sundsvalls Tidning. 

Hur tänker du om att Dagbladet läggs ned? Vilka minnen har du från tidningen? Berätta i kommenteringen.

Dagbladet har länge haft ekonomiska problem med en sjunkande upplaga. 2014 redovisade Dagbladet en upplaga på 6 400 exemplar, vilket var ett tapp med 2 400 exemplar jämfört med 2013.

De som idag prenumererar på Dagbladet kommer att nu erbjudas Sundsvalls Tidning istället. Dagbladet var nedläggningshotad redan 2012, men räddades då tills vidare genom ett stort sparpaket och ett ökat samarbete med koncernens systertidning Sundsvalls Tidning

De sjutton anställda som jobbar på tidningen fick beskedet på ett personalmöte vid 10.30 i dag.
De anställda kommer från den 1 mars ingår de i Sundsvalls Tidnings organisation. Enligt chefredaktören Patricia Svensson kommer man förhoppningsvis att kunna erbjuda flera medarbetare nya jobb i och med den centraliserade redigeringen som expanderar i Sundsvall.

För prenumeranterna innebär nedläggningen att de under den närmaste veckan kommer att få både Dagbladet och ST. Från den 1 mars erbjuds de ST.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".