Ångermanlands tingsrätt i Härnösand. Foto Ulla Öhman
Ångermanlands tingsrätt i Härnösand. Foto Ulla Öhman

Förhöjd säkerhet vid människorovsrättegång

"Det finns fler inblandade än de fyra som är åtalade"
1:37 min

Säkerheten är förhöjd vid Ångermanlands tingsrätt i Härnösand där rättegången fortsätter idag mot de fyra män som är misstänkta för att i somras ha fört bort och misshandlat en man i 20-årsåldern i Kramfors.

Åtalet gäller människorov, rån och grov misshandel. Ett dussin vittnen har hörts för att fastställa vad som egentligen hände den 15 juni då 20-åringen ska ha fått utstå sparkar och slag, även med tillhyggen mot huvudet. Detta efter att först ha slängts in i en bil och förts till ett undanskymt ställe i Flogstaområdet i Kramfors.

Åtta vakter från Kriminalvården sitter med i rättegångssalen. Och vid ingången till tingsrätten finns en säkerhetskontroll där alla får passera genom en metalldetektor och där väskor och jackor undersöks av polis.

– Det är inget direkt hot, men brottsmisstankarnas karaktär är sådana att det kan kräva extra säkerhet, säger advokat Jonas Vedin som är målsägandebiträde för 20-åringen. Dessutom har det framkommit att fler personer än bara de fyra åtalade skulle ha varit med vid misshandeln. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".