Liten Mitthemsskylt. Foto: Sofia Johansson
1 av 3
Liten Mitthemsskylt. Foto: Sofia Johansson
Conny Säker Hyresgästföreningen
2 av 3
Conny Säker på Hyresgästföreningen. Foto: Linnea Holgersson / Sveriges Radio
Mitthems vd Mari Selin
3 av 3
Mitthems vd Mari Selin . Foto: Ulf Thonman / Sveriges Radio

Förslaget: höjning på 1,13 procent av Mitthems hyror

Mycket talar nu för att det kommunala bostadsbolaget Mitthems hyresgäster kommer få en hyreshöjning med 1,13 procent från och med april i år.

Förhandlingarna om årets hyra strandad så ärendet gick till Hyresmarknadskommittén som igår lämnade sitt förslag på 1,13 procent.

Mitthem ville ha en höjning på 2,46 procent medan Hyresgästföreningen bara vill ha 0,20 procent.

Marie Selin, VD på Mitthem, är nöjd med vad Hyresmarknadskommittén har kommit fram till.

– Det är ju inte klart förrän vi har ett tecknat avtal med Hyresgästföreningen. Från Mitthems sida är vi positiva till det föreslagna budet som ligger väsentligt högre än Hyresgästföreningens slutbud, säger Marie Selin.

Conny Säker, som är förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, tycker att en hyreshöjning med 1,13 procent är för högt, men säger ändå att mycket talar för att man kommer acceptera budet.

– Jag känner nog som många hyresgäster i Sundsvall känner, att det är för högt med tanke på det ekonomiska läget i Sverige och omvärlden, men vi är ändå glada att det kommer ett beslut nu, säger Conny Säker.

Kommer ni att acceptera det här budet?

– Jag har pratat med flera i den stora delegationen som säger nej, men jag har inte pratat med alla. I dagsläget kan jag inte säga att det här är helt klart, men min förhoppning är att vi respekterar de beslut om kommer och att vi följer de besluten, säger Conny Säker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".