-- Vad blir nästa steg, undrar Roger Wedin efter rånet igår kväll. Foto: Viktor Åsberg/SR:
-- Vad blir nästa steg, undrar Roger Wedin efter rånet igår kväll. Foto: Viktor Åsberg/SR:

Butiksägaren efter rånet: Kramfors är ett laglöst land

Roger Wedin: Det kommer att bli sämre
1:10 min

Kramfors har blivit de laglösas land, säger ägaren till butiken som rånades i Nyland igår. Innan polisen gjorde om sin organisation i vinter fanns en oro över att polisnärvaron skulle försämras utanför tätorterna.

– Det har blivit de laglösas land. Brottslingarna vet att de kan göra hur mycket som helst innan polisen hinner komma, säger han.

Det tog lång tid för polisen att komma till Nyland, tycker butiksägaren Roger Wedin.

Vid nio-tiden igår kväll rånades mackbutiken i Nyland. Två personer klev in i butiken och var beväpnade med kniv och pistol. Kunder var inne i butiken, men gärningsmännen tvingade ut dem. Sedan stal rånarna pengar och tobak. Summan de fick med sig är ännu okänd.

– Det är klart att det känns, men efter omständigheterna har personalen tagit detta riktigt bra, säger Wedin.

Innan polisen blev omorganiserad var Kramfors kommun kritiska mot att Härnösand blev huvudort för södra Ångermanland. Kommunen menade att det blir för långa avstånd för polisen om de måste göra insatser längre bort. Även polisfacket uttryckte oro över avstånden för poliser som arbetar med grova brott.

– Det kommer bara bli sämre och jag funderar över vad nästa steg blir, säger Wedin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".