Kenneth Bergkvist
Kenneth Bergkvist chef för polisområdeskansliet. Foto: SR

Polisen svarar efter Kramforsrånet

"Vi har samma bemanning nu som i höstas"
2:19 min

I går kväll rånades macken i Nyland norr om Kramfors. Först efter 40 minuter var första patrull på plats, något som mackens ägare Roger Wedin tycker är alldeles för länge. Men vid polisen menar man att man gör det man kan med bemanningen som finns.

Enligt polisen tog det lång tid för samtliga patruller var upptagna med andra brott, så man fick ta in poliser både från Örnsköldsvik och Sundsvall istället.

– Vi jobbar i en händelsestyrd verksamhet. Är vi upptagna i andra ärenden har vi svårt att bryta de ärendena, säger Kenneth Bergkvist, chef för polisområdeskansliet.

Är inte väpnat rån högt prioriterat?

– Det är det, men vi höll på med andra grova våldsbrott samtidigt.

Innan polisen blev omorganiserad var Kramfors kommun kritiska mot att Härnösand blev huvudort för södra Ångermanland. Kommunen menade att det blir för långa avstånd för polisen om de måste göra insatser längre bort. Även polisfacket uttryckte oro över avstånden för poliser som arbetar med grova brott Men enligt polisen Kenneth Bergkvist har polisen samma bemanning i Kramfors nu som innan omorganisationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".