Tommy Andersson: Slå ihop Timrå IK och Sundsvall Hockey

1:50 min

Är ett sammangående mellan Timrå IK och Sundsvall hockey på gång igen? Tankarna finns hos Timrå IKs ordförande Tommy Andersson.

– Jag vet vad som krävs ekonomiskt och i muskler i form av att förbättra organisationen. Det kommer inte räcka med att fostra egna spelare, och då är vi inne på ekonomi. Och det är samma förhållande som för Sundsvall hockey, menar Tommy Andersson. Formen är att ha ett samarbete där man har en förening där man pratar om elitverksamheten.

Tror du att du är ensam i hockeyn i Medelpad om att tänka så här?

– Nej, absolut inte.

Läget är i stort sett identiskt hur det såg ut innan klubbarna gick ihop i början av 90-talet; sportsliga misslyckanden, degradering från Elitserien, och svag ekonomi. ST Hockey blev inte bra - två säsonger höll sammanslagningen.

Så hur reagerade Sundsvall hockey då idag på Timråordförande Anderssons tankar på ett nytt försök. Magnus Holmvall är klubbchef i Sundsvalls Hockey.

-- Första reaktionen var väl förvånande. Vi försöker fokusera på vår förening, på vår uppgift, och vi tycker att vi har en ljus framtid. Jag tror det är viktigt att man som förening, oavsett vilken nivå man är på, tar ansvar för sin ekonomi och försöker rätta mun efter matsäcken. Det är något vi har prioriterat under många år i Sundsvall hockey.

Är Tommy Anderssons funderingar om sammanslagning något som kommer dyka upp på Sundsvalls hockeys möten framöver?

– Nej det tror jag inte. För oss är det en fråga som inte har varit aktuell, och att den för den här saken skulle bli det håller jag inte för aktuellt, avslutar Magnus Holmvall, Sundsvall hockey.