Nästan 300 kommunanställda byter lokaler i Örnsköldsvik

1:36 min

Idag började det stora kommunala flyttlasset i Örnsköldsvik. Under mars kommer 280 anställda inom kommunen att byta arbetslokaler. De nya lokalerna har rustats upp för 34 miljoner kronor.

Personal flyttar från stadshuset till lokaler i inre hamnen som tidigare använts för utbildning. Lokalerna har renoverats för 34 miljoner och den stora nyheten för de anställda blir att det inte kommer att finns några fasta platser att jobba vid. 

– Lösningen är ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Det finns vanliga kontorsplatser , det finns tysta rum och det finns andra alternativ. Beroende på vilken aktivitet du vill göra, säger Magnus Haglund, kommundirektör.

Kronanlokalerna byggdes först för utbildning. Universitetslokalerna blev så småningom en byggnad där friskolekoncernen John Bauer flyttade in, men sedan fyra år tillbaka har lokalerna stått tomma. Flytten nu är en del i en större förändring. Kommunens lokaler på Nygatan säljs till en privat aktör och där blir det lägenheter i framtiden.

Först ut att byta plats idag, måndag, var politiker och personal från Tillväxtavdelningen. Politikerna som var först ut gillade vad de såg och upplevde. 

– Spännande, jag gillar miljön och har inget emot att jobba på det här sättet, säger Anna-Britta Åkerlind (C), kommunalråd.

Kollegan Glenn Nordlund (S) var inne på samma linje. 

– Jag gillar det här men vi ska ha respekt för att alla inte tycker likadant, men min förhoppning är att alla ska känna trygghet i en ny miljö, säger han. 

Markingenjör Eva Persson var en av de första tjänstemännen som flyttade in i lokalerna. 

– Det känns spännande och är inte helt olikt det vi haft i våra lokaler. Vi kommer att lära känna varandra på ett helt annat sätt.