Silvermedaljören i draghunds-VM 2015, Malin Granqvist med två av sina hundar. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
Silvermedaljören i draghunds-VM, Malin Granqvist med två av sina hundar. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio

VM-medaljören Malin Granqvist söker jobb i Sundsvall

2:30 min

Ikväll hyllas medaljhjältarna från skid-VM på stora torget i Sundsvall, Charlotte Kalla och Johan Olsson. Men folkets jubel möter även Malin Granqvist och Marie Israelsson, som tog silver respektive brons under draghunds-VM.

I Vigge har hon hus och snötränar sina hundar, men jobbet är i Alingsås. Nu vill silvermedaljören i draghunds-VM, Maria Granqvist, flytta upp helt och hållet, men för det behövs arbete. Något hon inte har i nuläget. Att det blev Sundsvall och Vigge berodde delvis på hennes yrkesval.

– Jag har jobbat som styrman tidigare och vill gärna fortsätta inom hamnen. Fortsätta med båtarna och det. Jag är uppvuxen i skärgården också, så jag brinner lite för det, säger Malin.

Nu är prio ett att överhuvudtaget kunna flytta upp på heltid, men det kommer antagligen inte att ske förrän efter att draghundssäsongen är över, någon gång i sommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista