Skottlossning och misshandel i Kramfors

En 42-årig man som greps i Kramfors i går kväll ska ha färdats på en stulen fyrhjuling och avlossat skott mot det hus där han också misstänks ha krossat rutor med en yxa.

Polis kallades till platsen i tron att det rörde ett inbrott, men nåddes senare av uppgifter om fönsterkross och skottlossning. De kunde konstatera att rutor krossats men hittade inga skador från skjutvapen. När polisen var där dök mannen på fyrhjulingen upp och han berättade att han blivit misshandlad och hotad med vapen på en annan adress.

Mannen greps, som misstänkt för skadegörelsen, och fördes till sjukhus för att se över skador från misshandeln, oklart hur allvarligt skadad.

Polisen riktade sedan fokus mot det hus där misshandeln ska ha skett. När de var där kom en 25-årig man ut ur huset med ett jaktvapen, som ska ha stulits vid ett inbrott tidigare i veckan.

Polisen gick in med insatsstyrka i huset och gjorde en husrannsakan, men hittade inga ytterligare vapen eller personer där.

De inblandade männen har förhörts nu på morgonen men säger inte mycket om händelserna, enligt jourhavande förundersökningsledare Stefan Sundberg.

25-åringen är till en början misstänkt för vapenbrott alternativt häleri och 42-åringen misstänks för skadegörelse och framkallande av fara för annan. 

Åklagare är inkopplad och polis i Kramfors ska nu arbeta vidare med ärendet.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista