Nedskräpning i friluftsområde upprör

2:07 min

Det populära området runt Sidsjön i Sundsvall lockar till sig mycket folk, men med dem kommer också skräpet. 

Hur ser du på att badstränder och friluftsområden snabbt blir nedskräpade när vädret varit varmt? Varför plockar vi inte upp efter oss? Kommentera!

Många spenderar delar av sina dagar runt Sidsjön i Sundsvall. Det motioneras runt sjön, och på varma sommardagar är det många som badar i området.

Men nedskräpningen är något som upprör. Trots uppställda soptunnor ligger det skräp på marken vid badplatsen, och värst är det efter helgen enligt Lena Norell som brukar promenera och befinna sig runt Sidsjön flera dagar i veckan.

- Det ser så hemskt ut. Det är jättemycket ölflaskor, blöjor, plastpåsar och sånt. Det ser så illa ut, säger hon.

Lena Norell tycker att nedskräpningen blivit värre de senaste åren, och hon är förvånad.

– Vi pratar jättemycket om miljön och om att det ska vara ekologiskt, men jag tror inte föräldrar lär sina barn att städa eller ta hand om sitt eget skräp, säger hon.

Kommunens uppdragstagare städar området runt Sidsjön flera dagar i veckan, men Lena Norell tror inte att kommunen har det största ansvaret.

– Man måste prata hemma, det tror jag är det allra viktigaste.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista