Örnsköldsvik blir utan Eurovision Song Contest

2:12 min

Det blir inget Eurovision Song Contest i Örnsköldsvik nästa år. Det blir istället Stockholm och Globen som ska arrangera evenemanget.

Fjällräven center i Örnsköldsvik nobbas och det blir istället Globen och Stockholm som får arrangera Eurovion Song Contest 2016.

– Lite besviken blir man ju, men Örnsköldsvik var ju med långt i processen. Sen är jag övertygad att Stockholm kommer att göra ett fantastiskt jobb, säger Magnus Haglund, kommundirektör i Örnsköldsvik.

När det i juni månad blev känt att Örnsköldsvik var en av städerna som skulle kunna få arrangera Eurovision så sa kommundirektören Magnus Haglund att han hoppades på att en mindre stad skulle få chansen att arrangera.

– Jag vet inte vad det föll på. Vi hade vissa logistiska utmaningar som jag är säker på att vi hade löst, men SVTs ledning var imponerad av vår idé, säger kommundirektören Magnus Haglund.

Evenemanget kommer att hållas på flera olika arenor i Stockholm, men  semifinalerna och finalen avgörs i Globen.

– Stockholm har kommit med ett helgjutet erbjudande som garanterar att evenemanget återigen tas till nästa nivå, säger Martin Österdahl, exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2016.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista