En person gripen misstänkt för inblandning i kvinnas död

1:56 min

Polisen uppger vid lunchtid att en person är gripen misstänkt för inblandning i en kvinnas död tidigare idag. Ett stort område kring Bergsgatan i Sundsvall är avspärrat.

Det var strax efter klockan tio idag som polisen kallades till ett grönområde i Sundsvall där en kvinna hade hittats svårt skadad. Kvinnan fördes iväg med ambulans men avled kort efter av sina skador. 

Polisen misstänker att ett grovt våldsbrott ligger bakom dödsfallet, och vid lunchtid greps en person som polisen just nu misstänker är inblandad i brottet. Den misstänkte greps ungefär en timme efter att kvinnan hittats.

Området där kvinnan hittades har gångvägar och skogsdungar. De personer som hittade kvinnan har tagits omhand och får nu vård. Polisen har sökt med hundpatrull i området och en brottsplatsundersökning är inledd för att säkra spår. Polisen genomför nu också en omfattande dörrknackning i området för att få tag på vittnen till händelsen. 

Vad vet du om den person som är gripen?

– Jag vet bara att en person är gripen och att ärendet är på väg att lämnas över till åklagare. Personen greps inom en timme och är förd till polishuset i Sundsvall, säger Peter Wikberg, presstalesman vid polisen i Västernorrland. 

Den gripne är en 17-åring från Sundsvallsområdet, och händelsen rubriceras inledningsvis som mord.