17-åring anhållen misstänkt för mord

3:11 min

17-åringen, som kommer från Sundsvall, är på sannolika skäl misstänkt för mord. Det var tidigare idag som en kvinna hittades svårt skadad i ett grönområde i Sundsvall. Hon avled kort efter av sina skador.

17-åringen kunde gripas efter att han själv tagit sig till polishuset i Sundsvall strax efter halv elva på förmiddagen, uppger Peter Wikberg vid polisen i Västernorrland. 

Vad som ligger bakom mordet är oklart. Den misstänkte 17-åringen hade vid 15-tiden inte blivit förhörd ännu och något motiv har inte kommit fram.

Polisen är mycket förtegen om omständigheterna kring mordet. Kvinnan som mördats är 26 år och kommer från Sundsvall. 

Hade 17-åringen och kvinnan någon relation till varandra?

– Jag har inga uppgifter som tyder på att så ska vara fallet, säger Peter Wikberg vid polisen i Västernorrland. 

Har ni hittat något tillhygge?

– Det har jag inga kommentarer till, säger Peter Wikberg.

Hur hanterade ni det när han kom hit till polishuset?

– Det händer någon gång då och då. Han grips rent formellt och sedan tas han in till arrestintaget. Inget gripande är det andra likt, men vad jag förstår så gick det ganska lugnt till, uppger Peter Wikberg.  

Är han känd av polisen sedan tidigare?

– Inte vad jag har uppgifter om, säger Peter Wikberg, presstalesman vid polisen i Västernorrland.  

Det var strax efter klockan tio idag som polisen larmades till platsen där privatpersoner hittat kvinnan svårt skadad i ett grönområde med skogsdungar och gångstigar. Ett stort område kring Bergsgatan i Sundsvall spärrades av och hundpatruller sökte igenom området. Kvinnan fördes iväg med ambulans till Sundsvalls sjukhus, men hon avled kort efteråt av sina skador.

Polisen har genomfört en omfattande dörrknackning i området under dagen, men man söker ytterligare vittnen. Polisen vill ha kontakt med personer som varit i grönområdet vid 9-tiden fram till 10.40 på tisdagsförmiddagen. Polisen efterlyser också vittnesuppgifter längs Bergsgatan från grönområdet där kvinnan hittades svårt skadad och fram till polishuset. Den väg 17-åringen tog efter dådet.