Lyckliga slut - här är filmlistan du behöver

1:36 min

Ibland kan det vara skönt att fly in i filmens värld för en stund och få sig en dos lyckliga slut. Här är en lista full med tips.

Vilken film med lyckligt slut är din favorit? Fyll på listan i kommenteringen! 

Filmfantasten Lars Löfgren bidrar här med sin lista på feelgood-favoriter. Medmänsklighet och snällhet, men framför allt lyckliga slut.

Medan du sov (1995) i regi av Jon Turtletaub.
I denna romantiska komedi får vi följa Lucy (spelad av Sandra Bullock) som dagligen drömmer om en tjusig man Peter (spelad av Peter Gallhagher) som hon ser vid pendeltåget varje morgon. En dag blir Peter allvarligt skadad vid tågspåret och blir medvetslös. Lucy rycker ut och ser till att hennes drömman kommer till sjukhuset. Här uppstår ganska snabbt ett missförstånd och Peters familj tror att Lucy är Peters fästmö. Ska hon berätta hur det verkligen ligger till eller ska hon spela med? Samtidigt börjar Peters bror Jack (spelad av Bill Pullman) misstänka att allt inte står rätt till. Men inte nog med det, Jack och Lucy börjar bli förälskade i varandra ... Lyckligt slut utlovas!

Notting Hill (1999) i regi av Roger Michell.
Kan en helt vanlig bokhandlare få en filmstjärna på fall? I denna klassiska komedi uppstår äkta kärlek mellan Hugh Grants karaktär William Thacker och Anna Scott spelad av Julia Roberts. Filmen bjuder på många trevliga inslag samt den klassiska kärlekskrisen. Men lugn bara lugn, den slutar lyckligt.

En oväntad vänskap (2011) i regi av Olivier Nakache och Éric Toledano.
Med bland annat François Cluzet och Omar Sy i huvudrollerna. Denna film är baserad på en självbiografisk bok och den bjuder på både vänskap och kärlek. Philippe (spelad av Cluzet) är en förmögen och helkroppsförlamad man. Driss (spelad av Sy) är precis utsläppt från fängelset. Driss får anställning som Philippes personliga assistent och ganska snart uppstår vänskap mellan dessa två män som tillsynes har väldigt olika bakgrunder. En stark skildring och ett lyckligt slut.

Andra bidrag på tipsfronten kom från våra lyssnare:
We bought a zoo, En officer och en gentleman, Pretty woman, Du har mail, Zac and Miri make a porno, Lejonkungen, Den långe blonde med en svart doja, Crocodile Dundee.