Polisen om mordet: Överfallet kom helt oprovocerat

0:58 min

Mordet på den unga kvinnan i ett grönområde i Sundsvall igår skedde helt oprovocerat. Den bilden har polisen just nu efter att den misstänkte 17-åringen berättat sin version av vad som hänt. 

Den 17-åring som självmant överlämnade sig till polisen har i förhör under tisdagskvällen erkänt att det var han som orsakade kvinnans svåra skador som hon kort efteråt avled av. 

Utredarna har lagt ett pussel med de uppgifter man har fått fram och idag har polisen en ganska bra bild av hur mordet gick till.

– Vi vet rätt bra vad som hände. Det verkar som det är oprovocerat och att det inte finns någon koppling mellan offer och gärningsman, säger Börje Öhman vid polisen i Västernorrland. 

Ett 10-tal tips kom in till polisen igår kväll, men man söker fortfarande fler iakttagelser från folk som rört sig i området där kvinnan hittades svårt skadad, eller som sett 17-åringens väg till polishuset i Sundsvall efter mordet.

Utredningen inriktar sig nu på att styrka de uppgifter som 17-åringen har lämnat.

– Det förekommer också falska erkännanden. Det är minst lika viktigt att titta på om det är något som talar mot hans version, konstaterar Börje Öhman, informationsansvarig vid polisen i Västernorrland.

Vi får inte låsa oss vid det första dygnet utan vi måste fortfarande vara öppna för alternativ.

Flera förhör kommer hållas under dagen och under eftermiddagen ska åklagaren ta ställning till om 17-åringen ska begäras häktad.