Lars Nolander avgår som klubbdirektör för Timrå IK

5:41 min

Timrå IKs klubbdirektör Lars Nolander avgår, meddelade han vid en presskonferens idag.


– Jag har fått en ny möjlighet och en ny utmaning att se fram emot så det känns helt rätt att gå i det här läget när föreningen har en städad ekonomi och bordet är rent, säger Lars Nolander.

Under hösten går han vidare till jobb som logistikchef inom SCA Skog. 

Att få klubben på fötter och en försäljning av arenan är något som han slitit med, inte minst det senaste året. Hur känns det då att lämna klubben?

- Ja, ekonomisk är det en lättnad att vi är skuldfria och att vi gjort oss utan banklån och så vidare, men det känns ju konstigt också, jag har levt i den här föreningen i 35 år.

Någon ersättare i Timrå är inte utsedd ännu men frågan är om efterträdaren kommer till ett dukat bord?

– Utmaningen är fortfarande stor för föreningen trots att vi nu är skuldfria. Det är en intäktsutveckling där kurvan måste upp. Det är intäktsjakt som gäller. Jag hoppas att det kommer en efterträdare som fokus på det.

Och det är ledaregenskaper, ekonomiskt kunnande och marknad som Nolander gärna ser hos en kommande efterträdare.

– Jag har jobbat i tre och halvt år och det jag har jobbat minst med är sport.

Arenan är nu såld för 45 miljoner kronor till Timrå kommun och Eon-skyltarna nedplockade. Vad arenan kommer att få bära för namn i framtiden är fortfarande inte klart men, om man får tro Lars Nolander, inte allt för långt borta.

– Vi har en ny tänkbar stor koncern. Jag hoppas nu att vi under september får ett nytt arenanamn. Det ska vara klart innan jag lämnar. Absolut.

En ledtråd?

– Det är många som vill veta och det är roligt att det engagerar så. Men så länge vi inte har bläck på papper...