Häktning sal 1 tingrätten
1 av 3
Häktningsförhandlingarna hålls i tingrätten i Sundsvall. Foto: Anna Ahlström/SR
Häktningsförhandlingen
2 av 3
Häktningen sker bakom stängda dörrar. 17-åringen själv närvarar inte i tingsrätten utan deltar via videolänk. Foto: Anna Ahlström/SR
Polisen spärrade av ett stort område. Foto: Anna Ahlström/SR
3 av 3
Polisen spärrade av ett stort område under tisdagen och genomförde en teknisk undersökning. Foto: Anna Ahlström/SR

17-åringen häktad misstänkt för mord

17-åringen erkänner misshandel och grovt vållande till annans död. Det framkom vid häktningsförhandlingen som hölls i tingsrätten i Sundsvall idag.

Häktningsförhandlingarna mot den 17-åring som misstänkts ha bragt en ung kvinna om livet i närheten av Bergsgatan i Sundsvall under tisdagen hölls bakom stängda dörrar. Rätten beslutade att hålla 17-åringen häktad.

17-åringen fanns inte på plats i rätten, utan medverkade via en videolänk från den rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall där han befinner sig.

Enligt hans advokat Fredrik Burvall erkänner 17-åringen misshandel och grovt vållande till annans död. Tingsrätten har beslutat att 17-åringen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

17-åringen blev själv misshandlad av sin mor när han var mellan 8 och 12 år. Mamman dömdes till samhällstjänst för misshandeln. 17-åringen har varit placerad i familjehem, men är nu skriven hos mammans före detta man.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista