Utredning om intraprenad glädjer Sollefteå kommunalråd

1:38 min

Att möjligheten för personalen att ta över Sollefteå sjukhus nu ska utredas, det är något kommunalrådet Elisabeth Lassen (S) ser fram emot.

– Om personalen fortfarande är så engagerade som de har visat så tror jag att det här kan vara en riktigt bra idé, säger Elisabeth Lassen (S) kommunalråd i Sollefteå.

Det är inte första gången som Sollefteå sjukhus är föremål för diskussion om intraprenad. 2010 ansöktes om att få driva intraprenad. Då blev det avslag. 

– Jag vet inte vad som skulle göra bedömningen annorlunda nu men bara det att man nu tar beslutet att gå vidare och utreda är ju positivt och tyder ju på att det finns ett visst intresse hos landstingspolitikerna.

Förra veckan bjöd Sollefteå kommun in landstingspolitiker och sjukhusets medarbetare till ett möte. Ett möte där man ville hjälpa till att ge landstinget en helhetsbild av sjukhuset.

– Jag tror att det hade betydelse så till vida att det kanske var många som förstod hur andra delar av sjukhuset verksamhet också påverkas. Inte bara de som skulle försvinna enligt förslaget. Så ja visst, det kan kanske ha haft betydelse, säger Elisabeth Lassen (S).