Erika Grahm inför hockeypremiären i Riksserien

1:33 min

Trots ett ungt lag och en egen skada ser Modo hockey dam lagkapten Erika Grahm fram emot seriepremiären. 

Det är ett ungt lag som ska ta sig an Luleå hockey. Ett Luleå som spås vara i tabelltoppen och slåss om mästartiteln. Det avskräcker inte rutinerade Erika Grahm men ett ungt lag är det. Kanske Riksseriens yngsta i år.

– Vi har tappat en del spets, det har vi absolut gjort, men samtidigt så har vårt unga lag blivit ett helt år äldre och samtidigt är tjejerna väldigt nyfikna och vi har en stor utvecklingspotential, säger Erika Grahm. Det är idrott vi håller på med och det viktigaste är att få ihop en grupp.

– Känns kul att börja med ett norrlandsderby. Det blir en värdemätare direkt första omgången. Vi är redo, vi är laddade och det känns skitkul!

Erika Grahm som med sina 24-år är något av en veteran, i det i övrigt unga laget, är själv skadad. Det är foten som spökar.

– Ja, jag har haft problem med en fot. Det började redan förra året men jag tror jag har hittat ett sätt så att det ska fungera att spela.

Är det en Foppa-fot?

– Nej, inte riktigt samma som honom men jag brukar säga att det är jag och Foppa och fötter nu. Vi vet inte riktigt hur det kommer att gå med den här foten. Dom tror att det är en nervskada och det kan ta lång tid att läka.