Wildcats Erika Udén Johansson vill vara utan kval

1:08 min

Erika Udén Johansson är tillbaka i Sundsvall Wildcats efter fyra år i USA. En välkommen förstärkning för sundsvallslaget som har svårt att få ihop fullt lag. 

Efter fyra år i USA är nu Erika Udén Johansson hemma med Sundsvall Wildcats igen. Och tur är väl det, för Wildcats har problem med att hitta spelare. I de egna leden är det glest.

Nu ser spelarbristen i alla fall ut att lösa sig för häromdagen var Erika själv ner till Arlanda och hämtade två spelare från Kanada som förstärkning. Tidigare har en från Italien och en från Frankrike anslutit.

– Varje år får vi se vilka vi kan dra ihop och lyckas locka hit. Som tur är kom de här fyra nu och stärker upp, säger Erika Udén Johansson.

Bra med förstärkning men det är Erika Udén Johansson tillsammans med Annie Svedin som är de erfarna i laget. Med spel i såväl USA som i landslaget i ryggsäcken. 

– Hela laget behövs, det går inte att hänga upp på bara två personer, men självklart kommer vi att få ledande roller i laget. Vi får visa vägen men samtidigt kan vi inte göra det själv.

Det är tio lag i riksserien i år och det finns ingen riska att åka ur men i botten av tabellen vill Sundsvall Wildcats ändå undvika att vara.

Det får vara nog med kvalande nog och jag vill att vi ska konkurrera om att ta en slutspelsplats.