Storförlust för Wildcats utan Udén Johansson

1:27 min

Efter vinst i premiären kom ett stort bakslag för Sundsvall Wildcats då man förlorade med 0-11 mot Leksands IF.

I nio minuter fick Anna Engström i Sundsvallskassen hålla nollan innan första pucken trillade in.

Det var en stabil första period för Wildcats, men i andra perioden drog Leksand ifrån och utökade snabbt ledningen till både 2, 3 och 4-0.

– Helt klart är man väl besviken. Jag tycker inte att vi gjorde det vi skulle göra, och Leksand spelade ganska bra hockey i anfallszon, säger Sundsvalls lagkapten Beatrice Johansson.

Sundsvall som på lördagen vann säsongspremiären i Riksserien mot SDE HF, hade till skillnad från Leksand en match i benen, vilket Beatrice Johansson tror kan ha haft betydelse. Samtidigt gick det redan på uppvärmningen åt fel håll när Erica Udén Johansson fick kliva av på grund av en skada från lördagens match.

– Hon är en väldigt viktig spelare för att lyfta tempot i vårat lag. Annars tyckte jag att det mesta satt i huvudet och att vi inte riktigt var med som igår, säger Beatrice Johansson.

Med en tunn trupp fick många spelare spela vartannat byte, vilket tog på krafterna för Sundsvall, och slutresultatet skrevs till 0-11.

Lagkaptenen tycker främst att försvarsspelet måste ändras till nästa helg när Wildcats möter AIK och Djurgården på bortaplan.

-När vi väl kommer till anfallszon så har vi ändå våra chanser. Nu satt vi dock dem inte idag, vilket också är väldigt viktigt att vi gör, säger hon.