Polisen: Vi vill prata med alla som varit i våldtäktsområdet under kvällen

2:20 min

Polisen har hållit förhör när det gäller den misstänkta våldtäkten vid Selångersån i Sundsvall i lördags, men det finns ingen misstänkt gärningsman än.

Det har kommit in vittnesuppgifter men man vill ha in fler, berättar Eva Jagebo Bonnerud vid polisens enhet för grova brott.

– Egentligen skulle det vara intressant att få in tips från hela kvällen på lördagen i det aktuella området. En viktig sak för oss är att avgränsa tidpunkten när det här inträffat, så vi vill ju även komma i kontakt med personer som varit där även om man inte sett brottsoffret eller någon eventuell gärningsman, säger Eva Jagebo Bonnerud.

Omkring tio poliser arbetar med fallet under måndagen, det handlar om att gå igenom tekniska fynd, hålla förhör, bearbeta tips och försöka kartlägga händelsen. 

– Det har hållits några förhör men vi har för närvarande ingen misstänkt i det här ärendet, så mycket kan jag säga, säger Eva Jagebo Bonnerud.

Hur farligt är det att röra sig ensam ute på kvällarna skulle du säga?

– Jag skulle vilja säga att sådana här händelser är väldigt ovanliga och vi har här i vårt län varit förskonade från den här typen av brott. Sedan är det väl som alltid att man ska iaktta försiktighet och kanske försöka ha sällskap eller röra sig på platser som är upplysta eller där andra rör sig när man är ute på kvällarna. En vanlig försiktighet egentligen och inget som förvärrats av att det här har anmälts, säger Eva Jagebo Bonnerud.