Nylagd konstgräsmatta rivs upp på Skyttis

3:56 min

Den nylagda konstgräsmattan på Skyttis i Örnsköldsvik rivs upp med omedelbar verkan. Anläggningen skulle inte klara en slutbesiktning då gräsmattan visar upp en missfärgning vid främst solljus.

I snart 12 år har den gamla konstgräsmattan tjänat fotbollsfolket i Örnsköldsvik. Då bestämde sig kommunen för att satsa knappt sex miljoner på en ny matta. I förra veckan lades det nya underlaget ut. Då upptäcktes misstaget från tillverkaren i Tyskland.

–Det handlar om en missfärgning av mattan som visar sig främst vid solljus och när belysningen är på, säger Johan Strömqvist, idrottsstrateg vid Örnsköldsviks kommun.

Så vad händer nu?

– Mattan rivas upp, vi har beställt en ny matta från tillverkaren men det här innebär att projektet blir rejält försenat.

Friska Viljor som skulle ha spelat toppmatch mot Kramfors på söndag tvingas flytta till Bredbyn.

– Det kommer att ta ett par tre veckor till minst innan det går att spela på det nya gräset, säger Johan Strömqvist.

Det inträffade kan också innebära att Forsvallen i Köpmanholmen blir en vinnnare i det här läget. Dit skulle den gamla och slitna gräsmattan som funnits på Skyttis i snart 12 år. Nu kan det bli så att Forsvallen istället får en helt ny och oanvänd men icke användbar matta på Skyttis.

– Det kommer att bli en förhandlingsfråga med tillverkaren, säger Johan Strömqvist som inte utesluter att ett vite kommer att begäras från kommunen.