Rektorsutbildning på Mittuniversitetet för första gången

5:12 min

I dag samlades 43 rektorer för i Sundsvall för fortsatt utbildning som rektorer. En utbildning som ska pågå under tre år.

Det här är första gruppen av rektorer som ska utbildas och det är med stolthet som Tomas Berglund ansvarig för utbildningen vid Mittuniversitetet konstaterar att efter att ha vunnit upphandlingen nu äntligen få starta kursen.

Under tre år kommer rektorerna att läsa tre olika tiopoängskurser: juridik och myndighetsutövning, mål- och resultatstyrning och skolledarskap. 

– Jag är jättenöjd, det här upplägget som Mittuniversitetet har gjort nu känns som att det passar vår verksamhet mycket bra. Det är för mycket administration i dag och jag vill ha mer tid för pedagogik, menar Anette Linné från friskolan i Edsele.

– Jag kan prioritera bort en ekonomisk prognos för att få gå ut och slå en bredsida med barnen. Jag ser skolan som ett lagarbete där även föräldrar är mycket viktiga och ingår i vårt team, säger Urban Fröberg, rektor i Lucksta. 

– Vi har gjort vår läxa väl och utbildningen ligger på en avancerad  nivå avslutar Tomas Berglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista