Dannero Trav
Arkivfoto: Lennart Sundwall/Sveriges Radio

Hästägare anklagas för att ha tagit strypgrepp på travkusk

Det blev stökigt i samband med Danneros lunchtävlingar under måndagen. Anna-Maria Öberg, ägare till Månprinsen A.M, rusade in på banan och anklagas för att ha tagit strypgrepp på amatören Thomas Andermyr.

– Jag blev helt chockad när hon kom rusande mot mig inne på banan, säger Andermyr. Först slår hon sönder visiret på min hjälm, sedan tar hon ett strypgrepp och fortsätter att slå mot mig.

Enligt Andermyr blev Anna-Maria Öberg förbannad för att han orsakade en olycka som inträffade kort efter start. Andermyrs Eldmyran galopperade, kom inte ut från fältet och Andermyr blev därefter dömd för felaktig nedtagning av galopperande häst.

Gunnar Melanders Moe Lilja fastnade i Eldmyran, galopperade och kastade av Melander, som är sambo med Öberg.

– Jag tar helt på mig skulden för det inträffade. Jag måste säga att jag blev chockad när olyckan inträffade men ännu mer chockad när Öberg kom emot mig och började veva på med armarna, säger Andermyr.

Anna-Maria Öberg tillbakavisar anklagelserna om att ha gett sig på Andermyr.

– Jag har inte slagit någon människa som det påstås. Just nu är jag glad att min sambo Gunnar och hästen klarade sig helskinnade från olyckan. I övrigt vill jag inte kommentera det som jag anklagas för, säger Anna-Maria Öberg till P4 Västernorrland.

Danneros måldomarnämnd och Svensk travsport som organiserar travtävlingarna kommer nu att utreda händelsen vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista