Anna Maria Öberg, som håller Månprinsen A.M i grimman, blir intervjuad efter segern i Svenskt mästerskap för kallblod 2015. Foto: Peter Hansson/Sveriges Radio
1 av 2
Månprinsen A.M. med delägaren och skötaren Anna Maria Öberg. Foto: Peter Hansson
Dannero Trav
2 av 2
Dannero travbana. Foto: Lennart Sundwall/Sveriges Radio

Tre vittnen bekräftar att hästägare tagit strypgrepp på amatörkusk

Måldomarnämnden på Dannero har hört tre vittnen till de scener som utspelade sig på Dannero travbana igår när hästägaren Anna-Maria Öberg anklagas för att bland annat ha tagit ett strypgrepp på en av kuskarna.

Händelsen på Dannero igår har fått stor uppmärksamhet. Tre vittnen säger en och samma sak. De bekräftar att Anna-Maria Öberg slagit och tagit struptag på den aktuelle kusken, säger måldomarnämndens ordförande Lars Viklund idag.

Nämnden skickar idag en redogörelse till svensk travsport som avgör fortsatt hantering i ärendet.

Det var under det åttonde loppet som en kollision slutade med att kusken Gunnar Melander ramlade ur sulkyn.

P4 Västernorrland har också i dag varit i kontakt med Anna-Maria Öberg, ägare till Månprinsen A.M. Hon hävdar fortfarande att hon inte slagit eller tagit strypgrepp på amatörkusken från Bergsåker.

–Jag sprang in och var orolig för både häst och kusk, säger Öberg idag. Jag viftade runt lite kring han som var orsak till olyckan, men jag har inte slagit honom på något sätt.

Vad känner du idag?

–Jag är så tacksam för att både kusk och häst klarade sig så pass bra från olyckan. I övrigt vill jag inte kommentera händelsen mer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista