Anna-Lena Wessén, centrumchef i Birsta City
Anna-Lena Wessén, centrumchef i Birsta City. Foto: Billy Abraha

Bra sommar för Birsta City

1:13 min

Sommaren har varit bra för Birsta City. Under juli månad ökade omsättningen med 21 procent jämfört med samma period förra året. En förklaring kan vara att man nu lockar fler norrmän än tidigare.

Anna-Lena Wessén, centrumchef på Birsta City, säger att det är har varit den bästa sommaren på sex år.

Under juli månad har Birsta city haft 50 000 fler besökare och omsättningen har ökat med 21 procent jämfört med samma period förra året.

– Det vi kan se är att de flesta av dessa besökare är turister så det är en jättebra utveckling för Sundsvall, säger hon. 

Anna-Lena Wessén tror att SM-veckan som arrangerades i Sundsvall kan vara en förklaring till att det har gått bra för Birsta city. En annan förklaring kan vara sommarens dåliga väder.

Anna-Lena Wessén säger att man har märkt av att antalet norska besökare har ökat under denna sommar, och det är ett resultat av hårt arbete, menar hon.

– Vi har tillsammans med näringslivsbolaget och besöksnäringen gjort kampanjer i bland annat Trondheim under flera år. Jag tror att det är det arbetet som nu börjar bära frukt, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista