Linda Varg. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
1 av 2
Linda Varg. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
Rickard Sjöblom och Linda Varg spelar gitarr och sjunger i P4-studion. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
2 av 2
Linda Varg och Rickard Sjöblom spelar Lindas låt "Keep going" i P4-studion. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio

Youtube-succén Linda Varg tar ut svängarna efter Idol

3:37 min

2010 var Linda Varg med i Idol. Låten hon spelade under audition har idag över en miljon visningar på Youtube, men tiden i programmet blev inte som hon trott.

Hon var med i gruppen Supernatural och deltog även i programmet Popstars innan hon syntes i TV4:s Idol 2010. Där tog hon juryn med storm, men vad hände sen?

– Jag lyssnade för mycket på vad juryn sa och det knäckte mig. För varje final jag var med på, ju svagare blev jag. Jag vågade inte ta ut svängarna, säger Linda.

Efter Idol-äventyret har hon tagit revansch och svängarna tas ut ordentligt i vad Linda själv kallar "busig rock". Hon har dessutom tillbringat en hel del tid i Sundsvall, vilket beror på samarbetet med producenten Chris Rehn, som har lett till nytt material. Ikväll spelar hon i Sundsvall och sedan väntar turné i både Sverige och Tyskland och kanske fler besök i Västernorrland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista