Eva Nordung Byström, biskop. Foto: Kerstin Stickler
Eva Nordung Byström, biskop. Foto: Kerstin Stickler

Svenska kyrkan samlar in pengar till flyktingarbete

0:58 min

I dag gör Svenska kyrkan en landsomfattande insamling med anledning av dagens flyktingkris. I kyrkor runt om i länet och i övriga landet  går nu kollekter oavkortat till flyktinghjälp.

Söndagens insamling går oavkortat till Svenska kyrkans internationella arbete med att stötta människor som just nu är på flykt undan krig och konflikter, i flyktingläger utomlands och efter flyktvägarna i Europa.

– Vi har haft flera insamlingar till flyktingar redan, senast för bara några veckor sedan, men nu vill vi göra en extra insamling så vi har uppmanat alla församlingar att ta upp en extra kollekt den här söndagen för att få in mer pengar till flyktingar. Behovet är akut och vi behöver snabbt få in pengar, säger Eva Nordung Byström.

Varför gör ni det här?

– Vi märker av det ökade trycket i arbetet som vi gör i olika flyktingläger och efter vägarna genom framförallt Grekland, Serbien och Ungern. Men vi märker också att många av våra församlingar, framförallt kring Sveriges gränser, är väldigt delaktiga i det här arbetet med att hjälpa flyktingar. Därför måste vi snabbt få in pengar för akuta behov, säger hon.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista