Ny akutmottagning i Örnsköldsvik
I det här området hamnar ambulansverksamheten i Örnsköldsvik. Foto: Lennart Sundwall/Sveries Radio

Nya turer kring ambulansflytten - hamnar vid akutmottagningen i Örnsköldsvik

30 miljoner för ambulansbygge
1:02 min

Idag kan P4 Västernorrland avslöja att den nya ambulansstationen i Örnsköldsvik kommer att byggas i anslutning till akutmottagningen vid sjukhuset.Därmed ändras planerna igen och orsaken är att det inte finns tillräckligt med mark för att bygga ihop med räddningstjänsten.

Var ambulansverksamheten ska hamna i Örnsköldsvik har varit en riktig följetong under en lång rad av år. Det senaste beslutet var att bygga ihop sig med räddningstjänsten strax norr om stadskärnan.Idag finns den här verksamheten i gamla lokaler som precis sålts av kommunen till en privat aktör.

Nu visar det sig att ytan vid räddningstjänsten inte räcker till. Ambulansverksamheten har svällt i Örnsköldsvik, åtta nya medarbetare och en ambulans ytterligare, kräver större utrymmen.

Behovet har växt från 900 till 1100 kvadratmeter och nu står det klart att detta nybygge hamnar i direkt anslutning till akutmottagningen vid sjukhuset. Uppgifter som bekräftas av Anders Lundin, sedan en månad tillbaka länschef för ambulansverksamheten.

Samma område som ratades av ambulanspersonalen för tre år sedan då man ansåg att utryckningsvägarna skulle bli väldigt besvärliga.

30 miljoner blir prislappen, idag kan ingen säga när nybygget kommer igång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".