Hans Hedlund, Centerpartiet.
Hans Hedlund, Centerpartiet. Foto: Anna Ahlström/SR

(C) vill se högre skattehöjning

2:32 min

I går beslutade Socialdemokraternas distriktsstyrelse att föreslå en höjning av landstingsskatten med 50 öre. Centerpartiets Hans Hedlund hade hellre sett en betydligt kraftigare höjning.

– Det kommer inte att räcka. Med det här (S)-förslaget går inte verksamheten ihop under 2016, säger Hans Hedlund som velat se en höjning med 80 öre.

Mot bakgrund av de interna slitningar som drabbat socialdemokratin efter höstens sparförslag spår han en turbulent höst i landstingspolitiken. Socialdemokraternas samarbetspartner Vänsterpartiet vill dessutom se en kronas skattehöjning och Hedlund vågar inte sia om hur rösterna kommer att falla när saken väl kommer upp till beslut i landstingsfullmäktige.

– Det finns ju en betryggande vänstermajoritet i landstinget, men om den inte håller ihop kan det ju bli "hela havet stormar". Det blir en spännande höst, säger Hedlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista