Henrik Zetterberg med Stanley Cup pokalen Foto: Christer Jonasson
Henrik Zetterberg med Stanley Cup pokalen Foto: Christer Jonasson

Västernorrlänningarna står sig bra i NHL

4:13 min

Henrik Sjöberg, hockeyexpert på Expressen tror på NHL-stjärnorna från Västernorrland.

Västernorrland har fostrat många ishockeystjärnor, och flera från länet har tagit sig så långt som till världens bästa hockeyliga, The National Hockey League, NHL.

Henrik Sjöberg, hockeyexpert på Expressen tror att Anton Lander eller Henrik Zetterberg blir årets Västernorrlänning i NHL.

Just Anton Lander, som är uppväxt i Timrå, tror Henrik Sjöberg kommer att få sitt stora genombrott under den kommande säsongen.

– Han fick ju chansen ifjol, i slutet på säsongen att spela i rätt roll, och då gjorde han en hel del poäng. Sedan fick han chansen i VM, och där spelade han i en toppkedja. Så han har ju fått chansen i rätt roll, och den har han tagit. Och nu har han på försäsongen gjort fem mål på sex matcher, så egentligen tyder väl allt på att det här blir året som han slår sig in på riktigt i Edmonton och tar en plats där, säger Henrik Sjöberg.

Men de västernorrlänningarna som Henrik Sjöberg tror har störts chans att få lyfta Stanley Cup pokalen och ta med den hem till länet är Victor Hedman eller Henrik Zetterberg.

-Victor Hedman och Tampa Bay är förstås en bra utmanare, men jag tror att Detroit och Zäta har en stor chans att vinna i år efter några år när de inte alls varit särskilt nära, säger Henrik Sjöberg.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista