Polisbuss på uppdrag (arkivbild). Foto: August Bergkvist/SR
Foto: August Bergkvist/SR

Man från Sundsvall mördades med rituella inslag

En 23-årig man åtalas i dag för ett mord på en man i 30-års åldern från Sundsvall i slutet av juni i år. Mordet skedde i offrets lägenhet på Lidingö.

23-åring hade flera år tidigare kontakt med offret men de hade under åren kommit ifrån varandra. Under våren hade 23-åringen börjat höra röster som sade åt honom att han måste döda mannen från Sundsvall.

Han sökte kontakt med honom genom Facebook och när de den 28 juni möttes i offrets lägenhet hade han med sig en kniv och mördade mannen genom hugg i nacke och hals. Därefter drack han offrets blod och målade med ett örngott också ett pentagram på väggen med blodet. 

23-åringen hade natten efter mordet svårt att sova och dagen efter visste han med sig att det han gjort var fel. Han anmälde sig själv hos polisen. Han förnekar anklagelserna om mord, men erkänner dråp.

En rättspsykiatrisk undersökning visar att mannen lider av en allvarlig psykisk störning. Därmed kan han inte dömas till fängelsestraff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista