Åsa Hedman expedierar tillsammans med en kollega två kunder i kiosken på resecentrum i Örnsköldsvik. Foto: Peter Hansson/Sveriges Radio
I mitten, Åsa Hedman, arbetsledare på resecentrum. Foto: Peter Hansson/Sveriges Radio

Rädsla och förvåning efter överfallen på Örnsköldsviks resecentrum

3:40 min

På en vecka har två kvinnliga tågvärdar blivit ofredade av en grupp män sent på kvällen, vilket påverkar stämningen på resecentrum i Örnsköldsvik.

– Jag blir rädd helt enkelt. Jag tycker att det är otäckt, säger Åsa Hedman som är arbetsledare för kiosk- och cafépersonalen på resecentrum.

Hon och personalen har diskuterat nytt upplägg för bemanningen. Norrtågs personal ska numera gå två och två eller ta taxi till hotellet efter avslutat pass på kvällen.  

– Vi har ju personal som jobbar själv sista timmarna, så det är ju samma för dem. Vi funderar på att sätta in dubbel styrka på kvällen för att man ska vara två och två, säger Åsa Hedman.

Under onsdagen har polisen i Örnsköldsvik förhört de två kvinnliga tågvärdarna, som anmält att de blivit överfallna. Utredaren Ann-Jeanette Arnqvist säger att polisen fortsätter sin spaning, men att man ännu inte fått in några tips som kan vara till hjälp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista