Granlo gör mål i Superligan och tar de första poängen. Foto: Christer Jonasson/SR
Granlo gör mål i Superligan och tar de första poängen. Foto: Christer Jonasson/SR

Slutade för två år sedan - gjorde comeback och avgjorde för Granlo

Patrik Svensson: Jag ska fira med att börja jobba klockan sju i morgon
2:25 min

Patrik Svenssons comeback i Granlo är en saga som blev sann. Efter fyra raka förluster återkom Patrik Svensson efter två år till Granlo som inte tagit en enda poäng och så avgjorde han för laget i förlängningen.

Patrik Svensson hade inte spelat på så hög nivå på två år och efter bara två träningar med Granlo så kliver han in som om han inte gjort annat än spelat i högsta ligan. Efter att Granlo haft ledningen mot Dalen med 3-1 och 4-2 så kom Umelaget hela tiden närmare och vid full tid stod det 5-5. En nervös förlängning följde. Inte ens Alfred Hitchcock kunde ha regisserat ett bättre slut. När 40 sekunder var kvar av förlängningen avgjorde mannen för kvällen - Patrik Svensson. 6-5 till Granlo och de två första poängen i Superligan till Granlo.

– Det ska faktiskt bli jäkligt skönt att åka buss hundra mil till Helsinborg till helgen nu med de här två första poängen i bagaget men jag har fortfarande svårt att fatta hur det här gick till säger Patrik Svensson och ilar hemåt för att få sova lite innan han ska var på jobbet före sju dagen efter. 

christer.jonasson@sverigesradio.se  

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".