Mats Jonsson serietecknare från Bollstabruk
Mats Jonsson, tecknare från Bollstabruk. Foto: Press

Ådalen reser sig i tecknad serie

Mats Jonsson från Bollstabruk kan nu ses i Aftonbladet med en teckning som heter Ådalen reser sig igen.

Mats Jonsson har haft en diskussion med Aftonbladet under en tid att börja teckna för dem och när han såg manifestationen mot landstingsbesparingarna i Kramfors så kände han att han hade ett bra ämne att ta tag i.

– Misstänkte och sedan besannades, även om det var en gigantiskt manifestation och ett viktig ämne och är viktigt för hela landet så uppmärksammades det ju inte speciellt mycket annat än i lokala medier.

Teckningen i Aftonbladet är alltså ett sätt att sprida en viktig händelse till resten av landet. Fokus är att största delen av Sveriges befolkning inte vet vad som händer här i Västernorrland.

– När det brinner bilar i Husby så kommer journalisterna. Krävs det att man river upp gatsten i Kramfors för att journalisterna ska komma?, säger Mats Jonsson.

Mats Jonsson vill se en större opinion för hur ekonomin ser ut i de norra delarna av Sverige. 

– Då kanske man skulle få behålla mer av resurserna här uppe. Då skulle det bli mer pengar och kanske också då till landstinget. När jag är hemma i Bollstabruk så ser jag hur orten förfaller trots att det finns ett sågverk här som omsätter en miljard. Jag vill att mer av vinsterna ska stanna här och komma Norrland till godo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista