Erika Gram
Jubileumsmålskytten Erika Grahm. 100 mål i riksserien. Foto: Lennart Sundwall/SR

Storseger för Modo i länsderbyt

3:10 min

Modo vann länsderbyt mot Sundsvall med hela 5-0. Det handlar om damernas riksserie i hockey och Erika Grahm svarade för två av målen. Det andra var Grahms 100:e mål i riksserien

Modo hade inför den här matchen gjort minst mål av alla lag i riksserien: blott 13 på 10 matcher. Nu blev det kanske en islossning:

–Hoppas det, säger Erika Grahm, tvåmålsskytt i matchen. Vi har tränat mycket på avslut och nu kändes det som om vi fick utdelning.

Det var klasskillnad på lagen. Modo dominerade direkt från första nedsläpp. Vann första perioden med 3-0 och totalt blev det 44-13 i skott till nolaskogslaget.

Efter 7.02 kom 2-0 till Modo och då valde Sundsvall att ta en tidig timeout. Detta hjälpte föga, Modo fortsatte att sätta en ihärdig press på Sundsvallsförsvaret och långa stunder var det klassskillnad.

Det känns som att det handlar väldigt mycket om den fysiska biten. Flera av våra spelare har inte den grundträning som behövs för två matcher under en helg.

Kännetecknande för matchen var att Sundsvall hade sin bästa spelare i målvakten Jonna Kågström, bara 16 år gammal.

I Modo var jubileumsmålskytten Erika Grahm klart bäst. Även unga talanger som Celine Tedenby,16 år och Alice Östensson,19 år, utmärkte sig.

Sex poäng i helgen innebär att Modo klättrade upp till en sjunde plats i tabellen. Förbi Brynäs och med rejält häng på lagen ovanför.

Sundsvall kvar på sin nionde och näst sista plats.

–Vi har det lite tunt med spelare med tanke på flera skador men vi räknar med en eller annan förstärkning i laget dagarna framöver, säger Lars Johansson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista