Pelle Ehnberg, ordförande i  Nolby IK.
Pelle Ehnberg, ordförande i Nolby IK. Foto: Billy Abraha/SR

Nya sponsorer räddar Nolby IK från konkurs

2:50 min

Hockeyklubben Nolby IK i Njurunda söder om Sundsvall räddas från konkurshotet tack vare att man fått tag i en ny huvudsponsor som också ska få ge nytt namn till utomhusrinken Löta IP.

Det är ovanligt i hockeysammanhang att en utomhusrink, så kallas månskensrink, som drivs av en ungdomsklubb får sponsornamn, enligt klubbens ordförande Pelle Ehnberg.

– Det är unikt för hockeysverige att en huvudsponsor går in och köper ett namn på det här sättet och på sätt visar upp sig och hjälper med tillväxten när det häller hockeyungdomar, säger han.

Vem är det som har köpt namnet?

– Vi har lovat huvudsponsorn att inte gå ut med det före den 29 november så det måste vi respektera. Men det är en lokal företagare som är förankrad i sporten, mer än så kan jag inte säga, säger Pelle Ehnberg. 

Så sent som vid ett extrainsatt årsmöte den 5 oktober hade man ingen lösning på konkurshotet, men efter ett upprop på bland annat Facebook, har både privatpersoner och ett 20-tal företag med förankring till Nolby ställt upp för att rädda klubben.

– Vi har jobbat otroligt hårt den senaste månaden för att klara av konkurshotet och för att få människor att engagera sig så det känns otroligt skönt att klubben räddas, säger Pelle Ehnberg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista