Noah Welch, Modo Hockey. Foto: SR
Noah Welch, Modo Hockey. Foto: SR

Höga förväntningar när Welch landat i Örnsköldsvik

3:10 min

Noah Welch har höga förväntningar på sig när han nu tagit på sig bottenlaget Modos tröja. Idag var han med på sin första träning med Modo.

– Det känns bra att vara tillbaka och på en ny plats. Min fru och jag ser fram emot en nystart, säger Welch.

Han är en av de bästa backarna i SHL. Noah Welch blev framröstad till seriens mest värdefulla spelare förra säsongen. Igår kväll landade han i Örnsköldsvik och gjorde sin första träning med Modo idag. Förväntningarna på honom är skyhöga - det är Welch ska vara "frälsaren" på isen.

– Jag gillar inte att man använder det ordet. Det finns bara en frälsare i min bok och det är absolut inte jag, säger han.

Känner du press?

– Nej, det gör jag inte. Om vi ska klättra i tabellen så krävs ett lagarbete. Det hänger inte på en spelare, säger han.

Läget i tabellen är han inte helt van vid. De senaste tre säsongerna har han spelat i Växjö, som vann SM-bucklan förra säsongen.

– När jag började i Växjö slutade vi på tionde plats i tabellen. Två år senare vann vi guldet. Man måste börja någonstans och jag gillar utmaningen att vara underdog, säger Welch.

En hel tränartrio just fått sparken i Modo och ersatts av en ny duo som ska leda laget.

– Ja, det var en intressant första dag. Det påverkar mig inte så mycket eftersom jag inte spelat för Larry (Huras, före detta tränare, reds.anm). Det här är en ny början för mig i alla fall, men jag är säker på att tränarbytet påverkar de andra i laget, säger han.

Hittills under SHL-säsongen har han varit i Kanada.

– Jag har tränat med andra lag, men har inte spelat matcher.

Har du tempot i kroppen?

– Nej, inte än. Det enda sättet att hitta formen är att spela så många matcher som möjligt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista