Skylt Landstinget Västernorrland
Foto: P4 Västernorrland

Revisorerna har inte granskat landstingets konferenser

Mikael Gäfvert: Det är chefernas ansvar att följa policy och riktlinjer
1:19 min

Revisorerna har inte tittat närmare på landstingets kostnader för konferenser. Under året har man inte ansett det vara väsentligt att granska, säger Mikael Gäfvert (M), ordförande för landstingets revisorer.

Idag avslöjar vi att mitt i landstingets närmast okontrollerbara ekonomiska kris, så åker landstingsanställda till externa konferensanläggningar. Trots att landstinget Västernorrland har god tillgång på egna konferenslokaler. 

Det här är en fråga för i första hand cheferna. För varje chef som tar det här beslutet måste också titta på den policy och riktlinjer som finns för landstinget. 

– Sedan har vi styrelsen och nämnderna som har uppsiktsplikt på organisationen, säger Mikael Gäfvert. 

Revisorerna har inte i år tagit fram och granskat några handlingar för de konferenser som landstinget betalat hundratusentals kronor för. 

– Vi har inte under 2015 ansett det vara väsentligt i förhållande till många andra frågor, konstaterar Mikael Gäfvert (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".