Husumfabriken. Foto: Lennart Sundwall/SR
1 av 2
Husumfabriken. Foto: Lennart Sundwall/SR
Anders Ek
2 av 2
Anders Ek med en pappersmugg som innan användning bestryks med en film som kan motstå bl.a. smuts och fett. Foto: Lennart Sundwall/SR

Metsä Board i ny stor investering i Husum

2:37 min

Det finska skogsföretaget Metsä Board investerar ytterligare 360 miljoner kronor i Husum. Det bekräftades på torsdagsförmiddagen. En anläggning som ska bestryka den kartong som kommer att tillverkas i Husum.

Styrelsebeslutet togs hos Metsä Board under torsdagsmorgonen.

Just nu håller företaget på att bygga om i Husum för att gå från papper till kartongtillverkning. Metsä Board investerar 1,7 miljarder kronor i nya maskiner. Denna nya investering kostar 360 miljoner och därmed investerar den finska koncernen 2 miljarder kronor vid anläggningen i Husum.

Det är en s.k. Extruder som kommer att finnas på plats från 2017. Extrudern klarar av och lägger en beläggning på den färdiga kartongen och skyddar på så sätt kartongen, pappersmuggar o.s.v, från fett och smuts bl.a.

–Det här är ett steg ytterligare i värdekedjan, säger Anders Ek, platschef vid Metsä Board i Husum. Vi ökar värdet på de produkter som tillverkas här vid fabriken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista