Flaggan vajar på halv stång vid polishuset i Örnsköldsvik efter olyckan i natt. Foto: Lennart Sundwall/SR
Polishuset Örnsköldsvik Foto: Lennart Sundwall/SR

Skadade polisen har fått lämna IVA

0:57 min

Tillståndet för den polis som fanns med i biljakten i Västerbotten i slutet av förra veckan, där en polis omkom, har förbättrats. Kvinnan vårdas nu på en vanlig sal vid universitetssjukhuset i Umeå.

Tillståndet för den 28-åriga polisaspiranten, har alltså förbättrats och hon har nu fått lämna intensivvårdsavdelningen. Det bekräftas idag av Kjerstin Swedberg, polisintendent i Örnsköldsvik. 

Ingen åklagare har ännu kopplats till ärendet. Trafikolyckan där två bilar åkte av vägen och ned i en sjö i Fredrika utreds av trafikutredare och trafikpoliser i Umeå.

Det är fortfarande oklart vem av de två poliserna som körde polisbilen i jakten på den man som vägrade att stanna vid en poliskontroll i Örnsköldsvik.

Fram till idag har personalen i Örnsköldsvik fått hjälp av närliggande stationer i det ordinarie och dagliga jobbet. På torsdag hålls en minnesstund för den omkomna 26-åriga polisen i EFS-kyrkan i Örnsköldsvik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista