Norra hamninloppet i Härnösand. Foto: Härnösands kommun/Alltid Marknadsbyrå
Norra hamninloppet i Härnösand. Foto: Härnösands kommun/Alltid Marknadsbyrå

Kryssning längs Höga kusten i sommar

1:09 min

Nästa sommar kommer turister kunna se Höga kusten på ett nytt sätt. Ett rederi kommer genomföra två 3-dygnskryssningar med landstigning i bland annat Härnösand. 

Det är rederiet Birka Cruises som genomför två 3-dygnskryssningar till Höga Kusten och Norrlandskusten med landstigning i Härnösand och Luleå.

För första gången kryssar ett fartyg inomskärs i Höga Kusten, från Härnösand upp till Örnsköldsvik via Högakustenbron, Ulvön och Trysunda.

Kryssningen lägger till i Härnösand på nationaldagen och midsommarafton. I resan ingår också midsommarfirande på Murberget, åka båt på Ångermanälven eller åka med på någon av de guidade bussutflykterna till bland annat Hemsö fästning, Skuleberget, Högakustenbron och Västanåfallet.

Kommunalrådet Fred Nilsson (S) i Härnösand har känt till planerna en tid.

– Det är jätteroligt. Det har varit väldigt hemlighetsfullt kring det här.

Vad kan det här betyda för Härnösand?

– Man ska inte överdriva varje enskild händelse, men det skapar ändå en stark känsla att det rör sig i Härnösand, konstaterar Fred Nilsson (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista