Sundsvallsbor mitt i terrorattackerna i Paris

1:15 min

Paris skakades under fredagskvällen av en serie terrorattacker, av allt att döma samordnade. Attackerna riktade sig mot platser där många människor var samlade, ett konserthus, en fotbollsarena, barer och restauranger. Fler än 120 personer har dött i attackerna.

Susanne Ekwurtzel, som kommer från Sundsvall, är just nu på en weekendresa i Paris. Hon och hennes man satt och middag när attackerna skedde.

– Jag fick ett SMS från min väninna som bor i Stockholm som frågade om vi var okej, och jag sa ”Självklart är vi det”. Vi kollade sedan på nyheterna och då förstod vi direkt att det hade skett något allvarligt i närheten av den plats där vi bor. Så vi gick tillbaka till hotellet och det vi märkte då var att et var mycket fler polisbilar ute och sirenerna hördes hela tiden, säger hon.

Hur påverkar det här er?

– Man känner först att slumpen är väldigt knepig, vi har ju på de här platserna  där attackerna har skett. Det är många människor som har avlidit. Det känns konstigt och overkligt, säger Susanne Ekwurtzel och fortsätter:

– Nu vill vi bara åka hem, säger hon.